Water, praat mee over het Kustplan van het Hoogheemraadschap van Rijnland

26 februari 2021

De fractie van de PvdA in het Hoogheemraadschap van Rijnland nodigt u uit om mee te praten over water in onze omgeving. Twee jaar geleden zijn we bij de waterschapsverkiezingen gekozen tot lid van de Verenigde Vergadering van Rijnland (het Algemeen Bestuur). De PvdA werd na de VVD de tweede partij en maakt deel uit van de coalitie.

Thea Fierens is onze hoogheemraad: zij maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur en heeft de portefeuille waterzuivering (waterketen) en energietransitie.

De afgelopen twee jaar hebben we intensieve discussies gevoerd. De inbreng van de PvdA was erop gericht om duidelijke kaders te stellen. Hoe gaan we om met de energietransitie, met aquathermie, met peilbeheer? We verwachten dat de Verenigde Vergadering zo haar democratische en controlerende taak beter kan uitoefenen. Als je duidelijke kaders hebt, kan je het college van hoogheemraden immers ook houden aan de afspraken. Maar de komende tijd is er nog veel werk te doen. Er komt een nieuw Waterbeheerplan. Er is een kustnota die binnenkort de inspraak in gaat. En er zijn ambities om circulair te werken.

Wij praten u graag bij! Dat kan helaas alleen digitaal.
Daarom nodigen we alle PvdA-ers uit het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland uit om mee te praten en mee te denken. Onze agenda:

  1. Welkom en korte inleiding op de digitale avond.
    Dorette Corbey doet de aftrap.
  2. De eerste twee jaar: wat hebben we bereikt?
    Thea Fierens praat u bij over de resultaten en ambities in de waterzuivering en over de energietransitie. En we hebben nieuwe maatregelen vastgesteld op het terrein van biodiversiteit en waterkwaliteit. Daarnaast attenderen we u op de nieuwe kustnota die de inspraak ingaat.
  3. De komende twee jaar: wat gaan we doen?
    Het belangrijkste onderwerp de komende maanden is het nieuwe Waterbeheerplan. Dat moet een antwoord bieden op bodemdaling op de uitdagingen op het terrein van klimaat en we moeten beter omgaan met droogte. We leiden het onderwerp kort in en benoemen de belangrijkste discussiepunten.
  4. Afsluiting en conclusies:
    Hoe kunnen PvdA-ers verder bij het waterschap betrokken blijven?

Meld u aan via een mail naar: [email protected] onder vermelding van ‘water’. Wij sturen u na aanmelding een vergaderlink en wat achtergrondinformatie.
Wij hopen u digitaal te zien op 15 maart van 19.00 tot 21.00 (aanvang 19.15).
Met hartelijke groet, Dorette Corbey, Bruno van Dunné, Thea Fierens en Erwin Stolk

Wie is de contactpersoon?
Dorette Corbey, E [email protected] of M 06-26168372.