PvdA organiseert debatavond onderwijs: gelijke kansen en leerachterstanden

30 september 2021

Vooraankondiging:

Op dinsdag 16 november organiseert de PvdA Zuid-Kennemerland een debatavond over onderwijs met twee interessante sprekers: Marjolein Moorman en Bo Paulle,

  • Marjolein Moorman is PvdA-wethouder in Amsterdam. Zij gaat in op de Amsterdamse aanpak die is ingezet onder Asscher om zwakke scholen aan te pakken en op de huidige leerachterstanden ontstaan door corona.
  • Bo Paulle is onderwijssocioloog aan de Universiteit van Amsterdam en hij vertelt over resultaten van zijn onderzoeksteam naar stimulerend schoolklimaat en effectieve methoden om leerlingen met achterstanden te ondersteunen.

Na hun presentaties is er ruimte voor debat. Hier zullen ook PvdA-plannen langskomen voor de komende gemeenteraadsperiode.

De debatavond zal plaatsvinden in de Pletterij in Haarlem en zal ook online te volgen zijn. We gaan voor een inspirerende, energieke bijeenkomst. Dus zet de avond alvast in de agenda. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden. Heb je nu al vragen of suggesties? Neem contact op met Sam Meerhoff via [email protected].