Mijn Nederlandse droom

1 augustus 2020

In mijn ogen zijn er geen twee mensen te vinden die beter de Nederlandse droom personifiëren dan mijn eigen ouders. Mijn vader, geboren in een orthodox gereformeerde familie, die van het LTS zichzelf naar hogeschool werkte aan de ene kant, Maar in gelijke mate mijn moeder die eigenlijk geen journalist mocht worden. Het verhaal van twee mensen die door keihard werken hun dromen konden realiseren. Het ideaal van de meritocratie.

Zo begint de bijdrage van de Haarlemse PvdA-er Valentijn van de Beek aan Jong WBS, de jongerenafdeling van de Wiardi Beckmanstichting, het wetenschappelijk bureau voor de sociaaldemocratie. Een lezenswaardig artikel waarin Valentijn pleit voor een Nederland waarin iedereen recht heeft op een nieuwe dag, een droom om te koesteren en de kans om die droom waar te maken. En zo nodig een tweede kans.

De WBS wil jonge mensen betrekken bij het ontwikkelen en verdiepen van ideeënvorming binnen de sociaaldemocratie en een bijdrage leveren aan het politieke en maatschappelijke debat. Wie volgt?