Kom in actie voor een eerlijk minimumloon!

16 oktober 2020

Schoonmakers, thuiszorgmedewerkers, supermarktmedewerkers en andere mensen met een vitaal beroep kunnen vaak nauwelijks rondkomen van het minimumloon. Daarom is het tijd om het minimumloon te verhogen naar €14! Teken jij ook de petitie?

Nederland is een rijk land. Het gaat al jaren goed met de economie en de winsten blijven stijgen. Daar hoort iedereen van te profiteren, maar dat is helaas niet het geval. Want de lonen groeien niet mee met de bloeiende economie.

Wij willen dat iedereen kan leven in plaats van overleven. Dat iedereen zich vrij voelt in plaats van beperkt. Dat iedereen een fatsoenlijk inkomen heeft en mee kan doen. En wij hebben de oplossing: verhoog het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur.

Hier kunnen wij samen voor zorgen door een sterke beweging te bouwen. Een beweging die afdwingt dat de gigantische rijkdom in Nederland eerlijker wordt verdeeld. Te beginnen met het verhogen van het minimumloon van 10 naar 14 euro per uur. Krijgen we dat voor elkaar, dan gaan miljoenen Nederlanders erop vooruit. Nederland telt namelijk 2,1 miljoen werkende Nederlanders die dat minimum (of net daarboven) verdienen. En omdat de uitkeringen gekoppeld zijn aan het minimumloon, krijgen ook 4,5 miljoen uitkeringsgerechtigden meer te besteden.

Heel veel voordelen

Een hoger loon zorgt voor meer ruimte in de portemonnee. Dus hebben mensen meer te besteden, wat goed is voor de economie. Plus: als de laagste lonen omhoog gaan, verhoog je de bodem. De kans is groot dat ook de overige lonen zullen stijgen.

Sta op Voor 14

Wij eisen dat de welvaart eerlijk wordt verdeeld. Samen met jou zorgen we dat de politiek luistert naar onze eisen. Doe met ons mee en sta op Voor 14! Voor meer achtergrondinformatie kun je hier terecht.