Klimaatalarm

26 februari 2021

Klimaatalarm 2021, zondag 14 maart van 14:00-16:00 uur
Wat gaan we doen?
Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur voelt Grootouders voor het Klimaat een urgentie voor versterkte klimaatactie. Samen met andere organisaties willen we op 14 maart een krachtig geluid laten horen. Als laatste oproep aan de kiezers om het klimaat centraal te stellen in hun keuze.

Naast de coronacrisis hebben we te maken met de klimaatcrisis. Een sluipende crisis die nog veel ingrijpender kan zijn dan wat we nu meemaken en waartegen geen vaccin ontwikkeld kan worden. Van de overheid mag een sterke regierol worden verwacht om de klimaatcrisis aan te pakken. De Klimaatwet, die sinds medio 2019 van kracht is, biedt een goed uitgangspunt, maar een krachtig overheidsbeleid en de uitvoering daarvan blijft sterk achter. Vanwege de coronamaatregelen is ervoor gekozen om, in plaats van één grote landelijke demonstratie, manifestaties te houden in inmiddels meer dan 30 steden, waaronder Haarlem.

Als deelnemer aan de Haarlemse Klimaatcoalitie willen wij je vragen om op 14 maart mee te demonstreren voor een betere aanpak van de klimaatcrisis. Van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in de Haarlemmerhout een fysieke manifestatie op 1 ½ meter. Je kunt je steun aan de manifestatie ook digitaal laten blijken en deze online volgen. Naast nationale sprekers zullen enkele bekende en onbekende inwoners van Kennemerland met inspirerende bijdragen laten zien waarom de gevolgen van de klimaatverandering zo ernstig zijn. Niet alleen de bedreigingen en risico’s van klimaatverandering staan centraal. Ook de oplossingen komen aan bod.

We roepen je op deel te nemen aan de Haarlemse manifestatie en zo samen het Klimaatalarm te slaan. Geef je op via www.klimaatalarm2021.nl en doe mee; op 1,5 meter afstand voor 1,5 graad opwarming.

Wie is de contactpersoon?
Namens de lokale groep van Grootouders voor het Klimaat Haarlem, PvdA-lid Ank Buis.
Voor meer informatie: bel 023-5270938 of mail naar [email protected].

Ter toelichting:
Een paar grootouders uit Haarlem hebben het initiatief genomen om een Haarlemse afdeling op te richten. We houden ons nu bezig met de klimaatmars/-lint op 14 maart. Ook zijn we bezig met de gemeentelijke klimaatplannen. We zijn nu het collegeprogramma aan het vergelijken met de aparte verkiezingsprogramma’s. Ook willen we ons richten op het komende verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
Het zijn nu vooral Groen Links grootouders en dat vind ik jammer. Ik zou graag meer PvdA grootouders uit Zuid-Kennemerland willen zien. Wie doet mee?