Activiteiten rond Internationale Vrouwendag

26 februari 2021

De Rooie Vrouwen van de PvdA Zuid Kennemerland en debat- en cultuurcentrum De Pletterij in Haarlem continueren in 2021 de debatcyclus over verschillende aspecten van de positie van vrouwen. Op 9 maart van 20:00-21:30 uur vindt het volgende debat plaats in het kader van Internationale vrouwendag 2021, met als verbindend thema solidariteit.

In debat met onze regionale PvdA-kandidaten voor de Tweede kamer: Attiya Gamri, Lenna Vromans en Marieke van Duijn, onder leiding van Isabelle Wisse, gemeenteraadslid PvdA Haarlem en in aanwezigheid van Songül Mutluer, PvdA wethouder in Zaanstad en nummer 10 op de PvdA kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.
De kandidaten zullen ingaan op de impact van corona op de positie van de vrouw en bevraagd worden welke acties ze daarop zouden willen ondernemen. Wie kan enige solidariteit gebruiken en waarvoor en hoe zou je zelf solidair kunnen en willen zijn. Verder vinden in Haarlem de volgende andere activiteiten plaats in het kader van internationale vrouwendag.

Overige activiteiten:
In samenwerking met Bureau Discriminatiezaken, welzijnsorganisatie DOCK en Haarlem in dialoog worden er verder de komende weken verschillende on line dialoogtafels georganiseerd op
1. Verzuiling helpt niet bij verbinding op 2 maart (15:30-17:00 uur)
2. Feminisme is uit de tijd op 8 maart (19:30-21:00 uur)
3. Simpel werk op 23 maart (19:30-21:00 uur)
Ook in april en mei komen er nog dialoogtafels over andere thema’s.

Wie is de contactpersoon?
Het debat zal online plaatsvinden via Zoom. Aanmelden bij [email protected].